­
RodosTango

 «Να βλέπεις στον έρωτα με τα μάτια ανοιχτά»


 

 Μάθημα 1ο

«..το πρώτο πράγμα που θα μάθουμε στο τάνγκο είναι πώς κρατιόμαστε αγκαλιά..»

 «..στο τάνγκο, τα σώματα πρέπει να δημιουργήσουν ένα κύκλωμα εντάσεων. Το μπράτσο πρέπει να είναι σταθερό, αλλά χωρίς να σπρώχνει. Τα πόδια σε επαφή, αλλά χωρίς να πιέζονται ή να εμποδίζουν την κίνηση. Να έχετε υπόψη σας πως σ αυτόν τον χορό η ισορροπία δεν βρίσκεται στον καθένα, αλλά στο κέντρο, ανάμεσα σας, κι αν δεν καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον μπορεί να χάσετε την ισορροπία σας. Πρέπει να μάθετε να επικοινωνείτε, για να μπορέσετε να το απολαύσετε μαζί..»

«…το χέρι σου πρέπει να φέρνει αντίσταση.. Αλλιώς, θα αισθάνεσαι πως σε σπρώχνουν.. δεν μπορεί κανείς να χορέψει μ έναν ζελέ, ακόμα κ αν έχει τη μορφή γυναίκας…»


Μάθημα 2ο

«..πρέπει να καταλάβεις πού έχει εκείνη το βάρος του σώματος της.. αν δεν το κάνεις δεν μπορεί να κάνει προς τα πίσω..»

«..έριχνε σ εμένα το φταίξιμο για τα λάθη του και δεν ήθελε να συνειδητοποιήσει πως μου ήταν απολύτως αδύνατον να τον ακολουθήσω…»


 Μάθημα 3ο

«..η μόνη επιλογή του άντρα είναι να της δώσει το χώρο που χρειάζεται ή να συνοδεύσει την κίνηση της…»

«..επιτέλους, είχε φτάσει η στιγμή που περίμενα: να κάνω εκείνες τις όμορφες πιρουέτες, τόσο κομψές, τόσο αισθησιακές… μπαίνω.. βγαίνω.. μπαίνω… τι γίνεται; Ξαφνικά, και οι δυο πασχίζουμε να μην πέσουμε, τέσσερα μέτρα ο ένας απ τον άλλον και μίλια μακριά από την κομψότητα και τον αισθησιασμό που ονειρευόμουν..»

«Θέλουμε να χορέψουμε τάνγκο κι εσείς παλεύετε σούμο…»


 Μάθημα 4ο

«Αν θέλεις να της πεις κάτι, πρώτα πρέπει να έρθετε σε επαφή… να της τραβήξεις την προσοχή. Αλλιώς, κάνεις εισβολή, την ξαφνιάζεις, και μέσα σ αυτήν την αβεβαιότητα δεν πρόκειται να σε καταλάβει. Όπως όταν θέλεις να της μιλήσεις, πρώτα τη φωνάζεις, κι όταν δεις πως σε ακούει, μιλάς… Κι εσύ… έχε το νου σου πως όταν σε καλεί θα πρέπει να σταματάς και να τον ακούς. Αλλιώς, θα σου φωνάζει. Κι αν πρόκειται για χορό, θα σε χτυπήσει..»

«Μην ξεχνάτε: στο χορό κάνετε διάλογο.. ποτέ δεν επιβάλλεστε. Ο ένας μιλάει κι ο άλλος, αφού ακούσει, απαντάει.»


 Μάθημα 5ο

«..σήμερα δεν θα μάθουμε κανένα νέο βήμα. Νομίζω πως έχει σημασία να ξέρετε τι κάνετε. Αν δεν καταλάβετε τι σημαίνει να χορεύεις τάνγκο, αν δεν καταλάβετε το νόημα του, θα μπορέσετε να κάνετε τα βήματα, αλλά ποτέ δεν θα χορέψετε τάνγκο. Το τάνγκο είναι ένας χορός αγκαλιασμένου ζευγαριού, σε μια αγκαλιά που είναι στήριγμα, όχι πίεση. Αγκαλιά σημαίνει δίνω με τα χέρια ανοιχτά, κι όποιος δίνει με τα χέρια ανοιχτά παίρνει με όλο του το σώμα. Έτσι ενωμένα τα δύο μέλη μετακινούνται στο χώρο αλλά όχι σε έναν οποιοδήποτε χώρο. Το αντίθετο: στο χώρο που δημιούργησαν οι δυο τους.»

«..είναι ένας γνήσιος σωματικός και ερωτικός διάλογος όπου και οι δύο μπορούν να αυτό-καθορίζονται και όπου, επίσης, υπάρχουν στιγμές σιωπής. Μια σιωπή που, απαραιτήτως, αποτελεί μέρος του διαλόγου, που τον εμπλουτίζει αν θέλετε, αλλά ποτέ δεν τον ακυρώνει. Σε αυτό το διάλογο και οι δυο μπορούν να προτείνουν , γιατί αν και ο ένας παίρνει την πρωτοβουλίας της πρώτης κίνησης, η επόμενη θα γίνει σύμφωνα με την απάντηση, από άποψη ταχύτητας, διασκελισμού ή κατεύθυνσης. Γι αυτό θα πρέπει να μάθετε να ζείτε το λάθος σαν δυνατότητα να εμπλουτιστεί ο χορός σας..»

«.. δεν πρέπει να θυμώνετε μπροστά στο λάθος: ψάξτε την επαφή με τον άλλον και προσπαθήστε να δημιουργήσετε μαζί. Τελικά το τάνγκο είναι μια μέθοδος αυτογνωσίας. Όπως και στις σχέσεις μου – είτε είμαι φίλος, εραστής ή γονιός - ,γνωρίζω τα χαρακτηριστικά μου μέσα από τον άλλον, έτσι και στο τάνγκο μπορώ να είμαι προστάτης ή προστατευόμενος, υποταγμένος ή κατακτητής. Μπορώ να είμαι απέραντα τρυφερός, βίαιος, ή ίσως και τα δύο…»


 
Τροποποιημένο κείμενο Ηλίας Μουζουράκης από το βιβλίο «Να βλέπεις στον έρωτα» - Χορχε Μπουκαϊ – Σιλβια Σαλίνας

κάθε Παρασκευή

Milonga La Nochera

Ξεκίνα το ταξίδι σου στο αργεντίνικο τάνγκο εδω!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
lanocheraEveryFriday
La Nochera Tango Rhodes
milonga la nochera ilias katerina
 

 

Τμήματα

­
­

Αρχάριοι

Εισαγωγή στο τάνγκο: Βήματα για νέους χορευτές. Ξεκινήστε το τάνγκο με ευχέρεια και χαρά!

 

­
­

Μεσαίοι

Εξελιχθείτε στο τάνγκο: Βελτιώστε τη ροή και την έκφρασή σας.

 

­
­

Προχωρημένοι

Τάνγκο για προχωρημένους: Εξαιρετική τεχνική και εκφραστικότητα!

 

­
­

Τεχνική Leaders-Followers

Συνδυάστε Τεχνική και Έκφραση: Η τέχνη της κομψότητας και της φινέτσας.

 

­
­

Πρακτική εξάσκηση

Προσαρμοσμένη Εξάσκηση: Ενισχύστε τις δεξιότητές σας με την πρακτική. Βήματα προς την τελειότητα!

 

­
­

Σεμινάρια

Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις και σεμινάρια τάνγκο για εμβάθυνση στον κόσμο του αργεντίνικου τάνγκο.

 

Έχεις κάποια ερώτηση; Στείλε μας email !

 

Tango in Rhodes

­

Μακράν η καλύτερη τάγκο σχολή!!! Ο Ηλίας και η Κατερίνα, οι δάσκαλοι μας, με βαθιά γνώση, απόλυτο σεβασμό και αγάπη για το αργεντίνικο τάνγκο διδάσκουν απαράμιλλα τον βασιλιά των χορών και εμπνέουν!! Τιμή μας που τους έχουμε!!!!!

Angel P

 

­

Η Κατερίνα και ο Ηλίας, είναι απλά εξαιρετικοί στη διδασκαλία του τάνγκο. Είναι απίστευτα αναλυτικοί στην επεξήγηση της κάθε λεπτομέρειας και δείχνουν υπομονή και επιμονή μέχρι να γίνει κατανοητή η πληροφορία που θέλουν να μεταδώσουν. Εγώ προσωπικά σαν αρχάρια αισθάνομαι πως χτίζω γερές βάσεις για να εξελίξω το χορό αυτό που τόσο με έχει γοητεύσει, κάθε φορά περιμένω το επόμενο μάθημα με μεγάλη ανυπομονησία. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Απλά συνεχίστε την καλή δουλειά ❤️ 💃.

Vassilik Campan

 

­

Ευχαριστούμε για τα υπέροχα μαθήματα και τις αξέχαστε βραδιές! Ο Ηλίας και η Κατερίνα με πάθος και αγάπη μεταδίδουν τις γνώσεις τους για το αργεντίνικο τάνγκο. Τους αγαπάμε! ❤

Maria Zarafon

 

­